Självklart vill alla att det ska vara fint väder på ens bröllopsdag, men om man bor i Sverige måste man vara beredd på det värsta, och anta att det kan regna på ens bröllopsdag. Då ska man inte få panik – det betyder ju lycka för äktenskapet om det faller regn på brudparet! Så länge man har förberett sig för regn kommer det inte heller att drabba festligheterna.

Om man har tänkt ha festen utomhus är det till exempel en bra idé att sätta upp ett partytält över borden. Vill man inte ha tält med väggar går det att använda sig av en öppen paviljong istället. Ett tredje alternativ är att ha några pop-up-tält i beredskap, som snabbt kan fällas upp om det skulle börja regna.

Något annat som kan vara bra att ha i beredskap är ett par fina paraplyer, till exempel vita eller genomskinliga, som brudparet kan använda sig av om det skulle regna på väg till kyrkan (eller vigselplatsen) eller mellan kyrkan och festlokalen. Detta är särskilt viktigt om man har tänkt ta bröllopsfoton utomhus – för det kanske inte är så roligt att ha sitt bröllopsporträtt taget med ett svart paraply eller ett paraply med reklamloggor på i bakgrunden.

Något annat som absolut inte får hända på ens bröllop, men som ändå kan göra det, är att man blir förkyld precis före bröllopet. Problemet kan då vara att man inte hinner få en läkartid innan den stora dagen. En välkommen nyhet för bröllopspar är därför att man kan få en läkartid på drop-in på Minutkliniken. Då kan man med andra ord få hjälp med att lindra förkylningen så mycket som möjligt, så att man i alla fall kan hålla sig pigg under bröllopsdagen.

I slutänden ska man dock komma ihåg att ens bröllopsdag kommer att bli speciell vad som än händer, och att man kommer att se tillbaka på alla delar av den – bra som dåliga – och minnas dem kärt flera år senare.