Det finns flera anledningar till att gå på en bröllopsmässa, både om du jobbar inom branschen eller ska gifta dig. En bröllopsmässa är en plats fylld av inspiration, glädje och goda idéer inför den stora dagen.

Bröllopsmässa

Varje år hålls det ett par bröllopsmässor i Sverige. På bröllopsmässorna ställer olika företagare ut sina produkter, alla med en eller annan anknytning till bröllop. Det är också vanligt med catwalk med bröllopsklänningar och uppvisningar av olika frisyrer. Det är också ett ställe att hitta allt till bröllopsfesten. Bröllopsbranschen växer då dagens brudpar vill ha individualiserade bröllop med speciella teman. Det är många brudpar som sparar länge och även tar lån för att fixa drömbröllopet. Genom att gå på en bröllopsmässa kan ett blivande brudpar både få idéer till hur de kan göra bröllopet till något alldeles särskilt, men också för att hitta smarta och billiga lösningar. Om du ska gifta dig, eller anordna en större fest, hittar du profilprodukter hos printer.se – då kan du trycka upp allt från inbjudningskort och vackra muggar till choklad och godis till din stora fest.

Bröllopskläder

På alla bröllopsmässor finns det både större och mindre klädföretag, kända designers, mindre kollektioner från specialiserade bröllopsfirmor, men också stora och kända märken. Till viss del är kläderna som visas upp riktade till andra bröllopsföretag, då många brudar och brudgummar hyr sina kläder för den stora dagen. Men naturligtvis är det många brudar som passar på att hitta den perfekta klänningen på mässan.

Om du ska gifta dig och har möjligt att gå på mässan flera dagar, kan du ta med dig dina brudnäbbar, så att ni kan titta på kläderna tillsammans. Ett råd är att alltid först gå själv som brudpar, för att sedan möta upp med brudnäbbar och familj. Det blir både mer romantiskt och avslappnat.

Mat och tårtor

De flesta brukar få nöja sig med den mat och den bröllopstårta som finns tillgänglig på det ställe som bröllopsfesten ska vara på. Om du däremot gifter dig i eller i närheten av en större stad som Stockholm eller Göteborg, kan du passa på att se vilka cateringfirmor som finns i din närhet. Cateringföretag som är specialiserade på bröllop brukar delta på bröllopsmässan, vilket ger dig en möjlighet att provsmaka både mat och tårta. Om du inte kommer att kunna anlita någon av cateringfirmorna, kan du ändå låta dig inspireras av tårtor och maten.

Mobilen

När du går på bröllopsmässan ska du se till att du har ett fullt batteri i mobilen och mycket plats för både foton och film. Din mobiltelefon är ditt perfekta kom-i-hågverktyg när du går runt och tittar på de olika idéerna. Fotografera vackra dukningar, dekorationer och frisyrer. Filma eventuella föredrag för att lättare komma ihåg idéerna, filma catwalken så att din sömmerska, eller du själv, kan se hur kläderna är sydda och hur materialet rör sig.